İçeriğe geç

Apartman Önü Kime Aittir

Bina önü kime aittir?

Apartman binalarındaki veya arsalardaki dükkanların cepheleri belediyenin kamu malı veya apartman sakinlerinin ortak alanı olabilir. Kamusal maliyetler herkese açıktır. Ortak alan olarak belirlendiğinde, bu alan tüm apartman sahiplerine aittir ve tüm sakinler tarafından kullanılabilir.

Apartman önü ortak alan mıdır?

Apartman bahçeleri ortak kullanım alanlarına dahil olup, bu alanların düzenlenmesi ve bu alanlarda yapılacak değişiklikler Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 42 ve 43’üncü maddeleri hükümlerine tabidir.

Bina önündeki kaldırım kime ait?

Ancak, basamakları ve yürüyüş yollarını Sokaklar Bakanlığı standartlarına göre korumak SİZİN yasal sorumluluğunuzdur. Evinizin önündeki kaldırım çatlamışsa veya düzgün değilse ya da üzerinde çöp veya kar varsa, onu onarmak ve temiz tutmak SİZİN yasal sorumluluğunuzdur. 15 Eylül 2019 Ancak, basamakları ve yürüyüş yollarını Sokaklar Bakanlığı standartlarına göre korumak SİZİN yasal sorumluluğunuzdur. Evinizin önündeki kaldırım çatlamışsa veya düzgün değilse ya da üzerinde çöp veya kar varsa, onu onarmak ve temiz tutmak SİZİN yasal sorumluluğunuzdur.

Apartman girişi kime aittir?

Maddeye göre, apartman sahipleri ortak alanları kullanma hakkına sahiptir. Apartmandaki ortak alanlar Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 4. maddesinde düzenlenmiştir. Ön kapılar ve apartman girişleri de ortak alan olarak kabul edilir. Hiç kimse apartmanda başkalarının eşyalarını görmek zorunda değildir.

Binanın önüne duba koymak yasak mı?

Garaj önüne ponton koymak da belediyenin izniyle yasaktır. Ancak ponton garaj kapısının açılmasını engellememelidir. İzinsiz olarak sokağa ponton koymak yasaktır ve 2023 yılı cezası: 2077 TL İdari para cezası, 30 Kasım 2022

Apartman Önü Park Yeri kime ait?

Apartman binasının önündeki otopark, apartman sakinlerinin ortak alanıdır. Bu alanın kullanımı apartman yönetimi tarafından belirlenen kurallara tabidir.

Bina balkonları ortak alan mıdır?

Balkonlar ortak alanlar değildir ve Yüksek Mahkeme bu konuda bir karar vermemiştir. Ancak, son Yüksek Mahkeme kararlarında balkonların kapatılması veya balkon ile oturma odası arasındaki duvarın kaldırılması konusunda önemli değişiklikler olmuştur. Bu kararlar balkonların ortak alanlar olarak kabul edilmesiyle sonuçlanmıştır.

Apartmanda merdiven altı kime aittir?

Ortak alanların doluluk oranı nedir? Daire sahiplerinin kullanımına ayrılmış herhangi bir alan ortak alandır. Merdiven boşlukları, kömürlükler, bahçeler ve hatta duvarlar ortak alanlardır.

Birinci kat balkon altı kime aittir?

Bazı yönetim planlarında balkon alanları ortak alan olarak belirlenmiş olup, daire maliklerinin ortak malıdır. Diğer yönetim planlarında ise balkon katları bağımsız bölüm olarak belirlenmiş olup, ilgili bağımsız bölümün malikinin malıdır.

Evimin önüne başkası park edebilir mi?

Evinizin önünde park çıkışı yoksa burası sizin park yeriniz değildir. Yasaya göre herkesin park etme hakkı vardır, bunu engelleyemezsiniz.

Mahalleye duba koymak yasak mı?

MADDE 139: Araçların park yapmasına yer açmak veya araçların park etmesini ve hız yapmasını önlemek amacıyla yollara zincir, halat vb. konulabilir. Yola malzeme taşınması, dökülmesi, çiçeklik, duba vb. malzemelerin park edilmesi yasaktır.

Binanın arka bahçesi kime aittir?

Bu, apartman bahçesini ortak bir alan haline getirir ve tüm apartman sakinleri, mülkteki paylarına orantılı olarak bundan yararlanma hakkına sahiptir. Bahçe kullanımındaki sorunları çözmek için apartman yönetimi, bahçenin eşit ve düzenli kullanımını sağlamak için uygun önlemleri almalıdır.

Bina önü ortak alan mıdır?

“Çalışma istasyonlarının önündeki açık yeşil alan, apartman binasının veya mülkün ortak alanıdır. İş müşterileri için masa, sandalye kurarak veya kış bahçesi oluşturarak tek başına kullanım mümkün değildir,” diyor kat mülkiyeti. Yasaya göre, aksi kararlaştırılmadığı takdirde, daire sahipleri ortak alanları ve tesisleri mülkteki paylarına orantılı olarak kullanma hakkına sahiptir.

Apartmanda ortak alan nereler?

Kat mülkiyeti kanununa göre ortak alanlar nelerdir? Ortak alanlar; temeller, ana duvarlar, taşıyıcı sistemi oluşturan kirişler, duvar panelleri, kolonlar ve taşıyıcı sistemin parçası olan tüm yerleri kapsar.

Apartmanda ortak alan işgalinde ne yapılmalı?

Ortak alanın işgali durumunda ne yapılmalıdır? Apartman maliklerinden biri veya ana gayrimenkul sakinlerinden biri apartmanın ortak alanını işgal ediyorsa bu kişilere karşı dava açılabilir. Ortak alana tecavüzün önlenmesi talebiyle, hukuk mahkemesinden apartman sahibine karşı işlem yapılması istenebilir.

Bina balkonları ortak alan mıdır?

Balkonlar ortak alanlar değildir ve Yüksek Mahkeme bu konuda bir karar vermemiştir. Ancak, son Yüksek Mahkeme kararlarında balkonların kapatılması veya balkon ile oturma odası arasındaki duvarın kaldırılması konusunda önemli değişiklikler olmuştur. Bu kararlar balkonların ortak alanlar olarak kabul edilmesiyle sonuçlanmıştır.

Binalarda dam kime aittir?

MEVZUATA GÖRE ÇATI, “ORTAK ALAN”DIR. KMK’nın “Ortak alan” başlıklı 4/C maddesine göre, “çatılar, bacalar, ortak çatı terasları, oluklar, yangın merdivenleri” apartman sahiplerinin ortak kullanım alanları arasındadır. Yasa, tüm apartman sahiplerini “ortak alanlar” ile ilgili masraflardan sorumlu tutmaktadır.

Dükkan önündeki kaldırım kime ait?

Mağazanın önündeki alanın ortak alan olarak kabul edildiği ve maliklere mülkteki payları oranında tahsis edildiği unutulmamalıdır. Yani mağaza sahibi bu ortak alanda diğer maliklerle aynı haklara sahiptir.

Bina çıkmaları ortak alan mıdır?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 4. maddesine göre; ana gayrimenkulün ana duvarları, avluları, çatıları, bacaları ve genel çatı terasları her halde ortak yer olup, nitelikleri itibariyle mimari projede yer almadıkça, kat maliki/malikleri tarafından özel ihtiyaçları için iskan ve kullanılamayacak niteliktedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Uzunboylu Escort