İçeriğe geç

Devlet Memuru Intibak Ne Demek

Memurlukta intibak nedir?

Bu kapsamda; memuriyetten ayrılarak yükseköğrenimlerini tamamlayanlar ile memuriyete yeniden başlayanlar ve memuriyet hayatı sırasında yükseköğrenimlerini tamamlayanların performanslarının yeni duruma göre değerlendirilmesi işlemine intibak denilmektedir.

İntibak ne oluyor?

Uyum, tam anlamıyla “uyum sağlamak”, “uyum sağlamak” anlamına gelir. Uyum eğitimi, gelecekteki öğrencilerin okul yılı başlamadan önce mümkün olan en kısa sürede okula alışmasını sağlamak için tasarlanmış bir programdır.

İntibak kararı ne demek?

İntibak sırasında öğrencinin yurtdışında tamamladığı ve Öğrenim Anlaşması’nda (LA) belirtilen dersler, YTÜ’de kayıtlı olduğu programın müfredatında uygun görülen derslere saydırılır.

İntibak işlemi nasıl yapılır?

İntibak işlemi yaptırmak isteyen bir öğrencinin öncelikle Üniversite Genel Öğrenci İşleri Merkezi’nde intibak paneli açması gerekmektedir. Öğrenci, Öğrenci Bilgi Sistemi’nin (OBİSİS) intibak bölümündeki “Ders Ekle” kısmından muafiyet istediği dersleri (derslerin İngilizce isimleriyle birlikte) girerek onaya gönderir.

İntibak ataması ne demek?

Ayarlama: Memurun öğrenim durumu, hizmet yılı ve önceki hizmet durumu dikkate alınarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca yükselebileceği derece ve kademe belirlenir ve kazanılmış haklar belirlenen derece ve kademeye yükseltilir.

4 yıllık üniversite bitiren memur kaç derece alır?

Dört yıllık bir üniversitenin mezunları kariyerlerine 9. ve 1. sınıfta başlarlar. En fazla 1. seviyeye kadar ilerleyebilirler. Beş yıllık bir üniversitenin mezunları kariyerlerine 9. ve 3. sınıfta başlarlar.

İntibakta neler yapılır?

Polis Meslek Eğitim Merkezi sınavında başarılı olan adaylar oryantasyon (hazırlık) eğitimine alınırlar. Bu eğitim kurslarında adaylara polislik mesleğini tanıtmanın ve onlara polislik mesleğinin temel disiplin kurallarını öğretmenin yanı sıra okul ve bulunduğu il için tanıtım faaliyetleri düzenlenir.

İntibak aylığı ne demek?

Ayarlama, prim geliri ve prim ödeme günü sayısı aynı olanların, emekli oldukları döneme bakılmaksızın maaşlarının eşitlenmesi ve farklılıkların ortadan kaldırılması anlamına geliyor. “Herkesin gelirine göre ayarlamalar yaparak adaletsizliği ortadan kaldırmak mümkün” dedi.

İntibak eğitimi kaç gün?

Yarıyıl tatilleri arasında bir (1) hafta yarıyıl izni verilir. Öğrencilere eğitim başlamadan iki (2) hafta önce oryantasyon eğitimi verilir. Oryantasyon eğitimi eğitim dönemi dışında değerlendirilir. Zaman kısıtlaması varsa oryantasyon eğitimi atlanır ve eğitim doğrudan başlar.

Memur kıdem yılı ne demek?

Bu, bir memurun mesleğe başlamadan önce bir kamu kuruluşunda veya özel sektörde serbest meslek olarak çalışması anlamına gelir. Hizmet yılı: Kamu hizmetindeki hizmet yıllarına göre ödenen kıdem aylığının belirlenmesinde, muhtemel aylığın hesaplanmasında dikkate alınan sürelerdir.

İntibak yasası çıkarsa ne olur?

Yeni uyum yasası yürürlüğe girdiğinde, 2000 ve sonrasında emekli olanların maaşları yeniden hesaplanacak. Böylece milyonlarca emeklinin maaşları, çalışma saatlerine ve ikramiye ödemelerine bağlı olarak farklı oranlarda artacak. Uyum sağlanırsa, emekli maaşları 1.200 TL’ye kadar artabilir.

2024 İntibak Yasası ne zaman çıkacak?

– “7339 sayılı Ana Sözleşme ve Kooperatifler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

1/4 memur kaç yıllık?

Memur memur adayı ise, memuriyet sona erene kadar rütbesi yükselmez. Yirmi dört yılın sonunda sekiz derece elde edilir: 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3 ve 2… (2/3 elde edilir.) Sonuç olarak, aynı koşullar altında 1 üzerinden 4 elde etmek için 28 yıllık istihdam gerekir. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması nedir?

Memuriyette emsale takılmak nedir?

Yasanın ifadesine göre, örnekte sözü edilen personelin memuriyet süresi (memuriyete girerken meslektaşlarının ulaştığı derece ve seviyeye ulaşmadıkları sürece) karşılık gelen hizmet süresini aşmaktadır. Bu durum genellikle “emsal oluşturma” olarak adlandırılır.

İntibakının yapılması ne demek?

Ders değişikliği; ders adı, ders kodu, ders dönemi değişiklikleri, bir dersi başka bir dersle değiştirme, bir dersi silme ve yeni bir ders ekleme.

2024 İntibak Yasası ne zaman çıkacak?

– “7339 sayılı Ana Sözleşme ve Kooperatifler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

İntibak zammı ne kadar?

Maaşlarda 50 ila 355 lira arasında bir artış oldu. Yeni düzenlemenin uygulanmasıyla yaklaşık 5 milyon kişinin faydalanacağı belirtiliyor. Zam oranının ilk düzenlemede olduğu gibi 355 liraya kadar çıkması bekleniyor.

İntibak ne kadar sürede yapılır?

Yetkili bir yıl sonra belgeyi verirse, düzeltme o tarihten itibaren yapılır ve yetkili için geriye dönük mali hak doğmaz. Diplomanın veya belgenin bir dilekçe ile idareye sunulması esastır. Bu nedenle düzeltme süreci dilekçe tarihinden itibaren hak yaratır.

İntibak yapmak ne demek?

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Sistemi programlarında okutulan derslerde yapılan değişiklikler ders intibakı olarak tanımlanmaktadır. Ders intibakı; dersin adı, kodu, ders dönemi değişiklikleri, bir dersi başka bir dersle değiştirme, bir dersi silme ve yeni ders ekleme işlemleridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Uzunboylu Escort