İçeriğe geç

Fersude Nedir

Fersude ne demek TDK?

Fersuden, ‘yıpranmak’ ve ‘yıpranmak’ anlamına gelirken, ‘fersude’ kelimesi eski anlamına gelir. Gazel, kaside ve beste eğilimleri gibi şiirsel eserlerde yaygın olarak kullanılan bu kelime, aynı zamanda bozuk ve çürümüş anlamında da kullanılır.

Fersude para ne demek?

(Yırtık para, yırtık para) Eskimiş, işe yaramaz hale gelmiş paradır.

Fersude hangi dilde?

fersude – İngilizce sözlük. Farsça farsūde فرسوده “geçmiş, eskimiş” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Bu kelime, “geçmek” fiilinin +a ekiyle geçmiş zaman fiil sıfatıdır, Farsça farsū, farsā- فرسودن, فرسا kelimelerinden gelir.

Fersude nasıl yazılır?

Fersude kelimesinin Farsça anlamı fersūde’dir.

Feryat etmek ne demek?

ulumak, acı acı çığlık atmak.

Derkenar ne demek?

D harfiyle başlayan terimler. Osmanlı İmparatorluğu’nun Yüksek Şurası ve günümüzdeki Yüksek Mahkeme ve Danıştay’ın karşılığıdır. İlk derece mahkemesinin kararına itiraz edilen karara karar denir.

Fersude banknot nedir?

Fersude eski, yıpranmış, aşınmış anlamına gelir. Fersude parası aynı zamanda aşınmış, eski ve yıpranmış kağıt para için de bir ifadedir. Merkez bankası zaman zaman piyasadan eski banknotları toplar ve bunları yenileriyle değiştirir. Bu nedenle, her yeni para ek para basmak anlamına gelmez.

Yırtık doları kim alır?

Kullanım ömrünü tamamlamış, yıpranmış veya kısmen kaybolmuş banknotların, Merkez Bankası, Ziraat Bankası veya diğer banka ve özel finans kuruluşlarının şubeleri aracılığıyla doğrudan yenisiyle değiştirilmesi mümkündür.

Türkiye neden para basmıyor?

Türkiye’de merkez bankası para basımını kontrol eder ve para insanların isteklerine göre basılamaz. Neden? Çünkü devletler parayı uluslararası dolaşıma sokmak için bir tepki göstermelidir. Bu telafi, devlet hazinesindeki altın rezervleriyle doğru orantılı olmalıdır.

İran’da ezan hangi dilde?

Ezan, İslam’ın düsturu ve duaya bir davet olduğundan, bu davet, farklı dilleri konuşan bütün Müslümanlara ancak hepsinin ortak şuuruna hitap edilerek ulaştırılabilir, bu da ezanın bilinen orijinal sözleriyle, yani Arapça okunmasıyla sağlanabilir.

Fiyaka hangi dilden?

fiyaka – Nişanyan Sözlüğü. Fransızca fiacre kelimesinden türetilmiş bir kelime olup “bir çeşit at arabası” anlamına gelir.

Fiyasko hangi köken?

”Fiasco” ✨ İtalyanca kökenli olan ve tam anlamıyla sıradan şişe anlamına gelen fiasco kelimesinin ilginç bir tarihi var.

Felsefî nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “felsefi” olarak kullanılan sözcüğün doğru kullanımı “felsefi”dir.

Köhne ne demek TDK sözlük?

TDK’ya göre “köhne” kelimesi “aşınmış” anlamına gelir. “Aşınmış” olarak bilinen “abnutzt” kelimesi insanların kullandığı ifadelerden biridir. Runtergelaufen kelimesi her bireyin seçebileceği kelimelerden biridir. Tercihen yıpranmış anlamında kullanılabilir.

Finiş nasıl yazılıyor?

“finish” teriminin Türkçe-İngilizce Sözlükte anlamları: 113 sonuç Finish f.

Ferzan ne demek TDK?

Bir buket çiçek, canını acıtan, seni düşüren, bilgi ve bilgelik.

Ferfecir ne demek TDK?

Ferfecir aynı zamanda aydınlanma ve gün doğumundan önceki alacakaranlık, sabah ışığı anlamına gelir. Ancak, gözleri dalgın ve kötü ve kurnaz bakışlı insanlar için kullandığımız bu ifadenin doğru ifadesi “gözlerini okumak”tır.

Firaset ne demek TDK?

Kelime Anlamı: Firasat kelimesi, gözlem ve sezgi yoluyla geleceği veya gizli gerçekleri tahmin etme yeteneği anlamına gelir. İçgüdüsel anlayış veya sezgisel zeka olarak da adlandırılabilir.

Faza ne demek TDK?

Kökeni: Feza kelimesi Arapça kökenli olup “فضاء” (fazā) kelimesi Arapçada “boşluk” anlamında kullanılmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir